Ski Racing Heemskerk biedt verschillende programma’s aan. De structuur binnen de vereniging is gericht op topsport, doorgroeien naar landelijk topniveau om je als topsporter uiteindelijk internationaal te kunnen ontwikkelen.

Vanuit die topsport gedachte biedt Ski Racing Heemskerk een door de NSkiV gecertificeerd programma aan. Dat betekent dat een skiër binnen ons programma kan worden opgeleid tot een NOC/NSF status.

Met de ingang van seizoen 2019-2020 biedt SRH een basispakket aan (Benjamins t/m Scholieren 2), met daarin per leeftijdscategorie een minimaal aantal sneeuwreizen. Daarnaast is het basispakket uit te breiden met extra ski en/of conditietrainingen en sneeuwreizen. Met de optiemogelijkheden biedt SRH dit seizoen een volledig programma voor statushouders.

Basispakket:

• 1x per week haltraining Snowplanet
  • 1 x conditieweekend ( 3 dagen kamp)
  • 2 x zomerkamp (eerste en laatste week schoolvakantie)
  • sneeuwreizen: 2 weken Benjamins, 4 weken Aspiranten, 6 weken Scholieren

Uitbreidingsopties:

• 1 x per maand haltraining Landgraaf (2 keer 1,5 uur skiën en 1 conditietraining, inclusief vervoer)
  • 1 x per week rollerband training Ski Centrum Heemskerk
  • 1 x extra conditietraining (aansluitend of voorafgaand aan rollerband training)
  • optionele sneeuwreizen / deelname internationale wedstrijden (op advies trainer)
  • optionele conditietrainingen / reizen (status)