Kaart niet beschikbaar

Datum:
09/03/2024

Locatie:

Op 9 maart organiseert Ski Racing Heemskerk in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging en Snowworld de regionale voorronde voor het NK schoolteams!

Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen samen met hun klasgenoten meedoen aan de NK schoolteams ski & snowboard en het opnemen tegen andere scholen uit de regio. Na diverse voorrondes mogen de winnende teams door naar de landelijke finale in SnowWorld Zoetermeer op zaterdag 6 april 2024.

Hoe werkt het?

Elke school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 kinderen. Binnen elk team mag maximaal 1 (ex) wedstrijdlicentiehouder van de NSkiV deelnemen. Ook kan je schoolgenoten mee laten doen in een team zonder licentiehouder.

Er wordt in 4 categorieën gestreden: basisonderwijs ski, basisonderwijs snowboard, voortgezet onderwijs ski en voortgezet onderwijs snowboard. Ook is er tijdens de voorrondes een individuele dagprijs te verdienen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijd van de deelnemers telt namelijk mee voor het individuele dagklassement. De drie snelste deelnemers per categorie ontvangen een prijs. Voor de exacte regels kan je het wedstrijdreglement NK Schoolteams raadplegen.

Wedstrijdformat & slalom

Alle deelnemers mogen tweemaal het slalom parcours afleggen. Van de twee correct behaalde tijden telt de persoonlijk beste tijd van een deelnemer voor de uitslag. De beste drie tijden van de teamleden opgeteld, tellen voor de teamuitslag.

Om deelname aan deze wedstrijd voor iedereen uitdagend en laagdrempelig te maken wordt er geskied door een slalom gestoken met reuzenslalom poorten ( 2 palen met een vlag ertussen) op een afstand van circa 12 meter (profirun) van elkaar. Voor de snowboarders worden er stubbies (korte enkele paaltjes) gestoken.

Categorieën & prijzen

Prijzen teams:

 • Basisonderwijs ski: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs snowboard: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs ski: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs snowboard: plek 1 t/m 3

Prijzen individueel:
Ook zijn er tijdens de voorronde individuele dagprijzen te winnen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijden van de deelnemers tellen namelijk mee voor het individuele dag klassement:

 • Basisonderwijs recreanten ski meisjes: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs recreanten ski jongens: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs licentiehouders ski meisjes: plek 1
 • Basisonderwijs licentiehouders ski jongens: plek 1
 • Voortgezet onderwijs recreanten ski meisjes: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs recreanten ski jongens: plek 1  t/m 3
 • Voortgezet onderwijs licentiehouders ski meisjes: plek 1
 • Voortgezet onderwijs licentiehouders ski jongens: plek 1
 • Basisonderwijs snowboard meisjes: plek 1
 • Basisonderwijs snowboard jongens: plek 1
 • Voortgezet onderwijs snowboard meisjes: plek 1
 • Voortgezet onderwijs snowboard jongens: plek 1
 • Basisonderwijs U8 (geboortejaar 2015 en jonger) ski meisjes recreanten: plek 1
 • Basisonderwijs U8 (geboortejaar 2015 en jonger) ski jongens recreanten: plek 1

De beste teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de finale, minimaal zijn dat de beste 3 teams per categorie per locatie. Deze teams worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de finale welke plaats vindt op 6 april 2024. In SnowWorld Zoetermeer.

Deelname eis
Deelname is voor iedereen die minimaal zelfstandig met de lift omhoog kan gaan en zelfstandig naar beneden kan skiën of boarden.

Kosten
Kosten voor deelname aan deze voorronde bedragen € 25,- per deelnemer. Hiervoor krijg je een 4-uurs ticket en kan je dus de hele dag met je vriendjes boarden of skiën! Voor 1 begeleider/teamcaptain per team is er een gratis skipas beschikbaar.

Mocht je materiaal nodig hebben dan kan dit gehuurd worden voor € 5,- bij SnowWorld.

Betalen van het huurmateriaal/kosten voor deelname vindt plaats bij het ophalen van de startnummers per teamcaptain.
Indien gewenst kan er van tevoren een factuur worden gestuurd naar de school per email. Dan graag een mail sturen naar pws@skiracingheemskerk.nl met factuurgegevens, aantal deelnemers, aantal keer benodigd huur materiaal. De factuur wordt dan per email gestuurd.

Materiaal
Voor de skiërs en snowboarders die geen eigen materiaal hebben is ski en snowboard materiaal te huur voor 5,- euro. (board of ski’s, stokken, schoenen en helm). Het dragen van een helm is verplicht! Graag even aangeven op het inschrijfformulier indien je huurmateriaal nodig hebt zodat de organisatie kan inschatten hoeveel materiaal er nodig is. Heb je huurmateriaal nodig dan kan je dit aangeven/betalen bij het afhalen van de startnummers.

Aanmelden?
Aanmelden voor de voorronde op 9 maart 2024?
Download HIER het inschrijfformulier in excel. Vul hem snel in, sla hem op (voorkeur in excel formaat) en mail hem razendsnel (uiterlijk 2 maart) naar pws@skiracingheemskerk.nl !

Uiteraard dient iedereen een helm en handschoenen te dragen! 🙂
Krijg je geen team bij elkaar en wil je toch graag meedoen? Geen probleem! Individueel deelnemen is ook mogelijk tijdens deze voorronde. Je doet dan mee voor de individuele dag uitslag. Enkel teams, met minimaal 3 personen, kunnen zich plaatsen voor de finale op 6 april.

Concept programma zaterdag 9 maart 2024

 • vanaf 08:00: afhalen startnummers/skipassen/ tickets voor materiaal bij de balie van de skischool.
 • vanaf 08:15: inskiën/boarden (opwarmen)
 • 08:15 tot 11:15: verkennen en aansluitend start run 1
 • direct aansluitend run 2 op volgorde van startnummer.
 • circa 12:00 prijsuitreiking in het restaurant onderaan piste

Adres

SnowWorld Amsterdam

Heuvelweg 6-8
1981 LV Velsen-Zuid
Website: www.snowworld.com

Meer info
-Kijk voor alle algemene info over het NK schoolteams op de website van de Nederlandse Ski Vereniging
Download hier een algemeen informatie document over wedstrijdkien in Nederland
-Wil je van tevoren alvast wat meters maken om te oefenen? 🙂 Boek een ticket op www.snowworld.com

Nog vragen?

Stuur een mail naar pws@skiracingheemskerk.nl