Nieuwsbrief Ski Racing Heemskerk april 2017

Voorzitter aan het woord

Beste Leden,

April doet wat zij wil…. Onder dit motto schrijf ik mijn allerlaatste stukje in de nieuwsbrief. Een maand waarin veel wedstrijden worden geskied met onder meer onze toegekende internationale wedstrijd in Abetone. Vanuit SRH is een selectie heen gestuurd om in een sterk internationaal veld de krachtmetingen te vergelijken. Met afwisselende prestaties is uiteindelijk met een positief gevoel teruggekeken op een prachtige internationale wedstrijd. Tegelijkertijd vond in de Zauchensee de internationale kidstropy plaats. Met meer dan 800 kinderen aan de start een uniek evenement. Ik heb me laten vertellen dat er ruim 2 ton aan zout is gestrooid om de piste goed te houden. SRH racers hebben zich van doen laten spreken met meerdere top klasseringen. Abetone en Zauchensee hadden in ieder geval 1 ding met elkaar gemeen: 20 graden plus en rijkelijk gevulde terrassen.

Ook hebben weer diverse halwedstrijden plaatsgevonden. Het klapstuk was toch de kidscup finale in Landgraaf tijdens Pasen. Onze racers hebben verschillende klassementen met veel succes afgesloten

Tijdens de laatste ALV zijn de pakketten van het nieuwe seizoen gepresenteerd. De bestuursleden hebben weer hard gewerkt om het maatwerk verder aan te scherpen. De positieve feedback op het huidige seizoen is ter harte genomen en verwerkt in de nieuwe pakketten. Op deze wijze is de structuur voor het nieuwe seizoen steeds duidelijker aan het worden.

Naast alle wedstrijden en ontwikkelingen binnen de vereniging is voor mij toch altijd een belangrijk hoogtepunt van het seizoen de talentendag. Ook deze is weer georganiseerd en heeft begin deze maand een bijeenkomst op het skicentrum opgeleverd met 20 potentiele nieuwe leden. Inmiddels hebben de eerste nieuwe leden zich ingeschreven. Een vereniging zoals de onze kan alleen maar continuïteit hebben als er vanuit nieuwe aspiranten/benjamins weer nieuwe “aanwas” komt.

Tot slot rest mij nog om iedereen te bedanken met wie ik gezamenlijk de afgelopen jaren met veel plezier heb gewerkt. Ik vond het fantastisch om deze rol namens de leden uit te mogen oefenen. Vooral in de wetenschap om faciliteiten te creëren om onze racers met veel plezier en passie hun droom waar te mogen maken. Ik wens iedereen die SRH een warm hart toe draagt al het goeds toe.

Zum Wohl!

odod

Stefan

aerth

Trainers aan het woord

Op de terugweg van de ALV bedacht ik me hoe snel afgelopen jaar is gegaan. De ALV betekent namelijk weer de start van het nieuwe seizoen, net als het aankomende meikamp. Vorig jaar was dat de eerste week die Vincent en ik mee waren. Een jaar geleden al weer!

Wat is er dat jaar veel gebeurd. Er was wat onrust, er waren wat strubbelingen, maar geloof me, dat heb je in ieder team. Je werkt namelijk met mensen. We hebben afscheid genomen, en nieuwe mensen mogen verwelkomen. Vooral ook waren en de mooie momenten en gave trainingen en wedstrijden! Als ik terugkijk op afgelopen seizoen, dan ben ik tevreden en positief. We hebben als trainers ons plekje gevonden en de skiërs hebben zich op alle vlakken goed ontwikkeld. Natuurlijk zijn er nog heel veel dingen die verbeterd kunnen worden. Gelukkig maar, want zo blijft er ruimte voor ontwikkeling, en dit motiveert alleen maar om hiermee aan de slag te gaan!

Na de talentendag en de informatieavond voor deze ouders, zijn er maar liefst 15 skiërs een proeftraining komen doen. 6 aanmeldingen zijn op dit moment al binnen, en we verwachten er nog meer. Veel nieuwe aanwas dus, die ook snel een plek zal vinden in het team. Want het is een onwijs leuke en fanatieke groep, die er goed bij past. Ik stapte na de trainingen helemaal vrolijk in de auto.

Wij trainers hebben zin in het nieuwe seizoen, en die uitroep heb ik ook al bij diverse skiërs gehoord. Laten we er met zijn allen dus een mooi jaar van maken. Dat was ook wat tijdens de ALV naar voren kwam. We vormen allemaal samen de vereniging, en allemaal samen hebben we invloed op, en zijn we verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de club. We zullen er samen voor moeten zorgen dat er een topsfeer heerst in het team, en dat uitdagingen worden opgelost. Als iedereen daaraan zijn of haar steentje bijdraagt, dan moet dit helemaal goed komen. Daar hebben we ook al het vertrouwen in.

Van het meikamp gaan we ook echt een topweek maken. Er is bakken met sneeuw gevallen afgelopen week, en ook bakken met sneeuw voorspeld halverwege komende week. Ik ben dus al dagen verschrikkelijk onrustig door alle mooie foto’s die ik voorbij zie komen. Jaloersmakend! Maar nu mogen we dan zelf ook weer gaan knallen! Lekker met alle kids genieten van de mooiste sport die er bestaat!

Groetjes,

De trainersstaf

 

taart

VERJAARDAGEN

4 mei              Milan Kraft van Ermel

21 mei            Milou Bugel

23 mei            Lars Steenstra

23 mei            Spike van der Haas

24 mei            Jinne Boer

WEDSTRIJDKALENDER 2016-2017

jkf

WEDSTRIJDVERSLAGEN

Abetone, Pinocchio

Super trots zijn we op onze racers in Abetone. Vandaag stond de FIS Pinocchio slalomwedstrijd op het programma.
Met zeer hoge temperaturen en een lange run hebben de racers gestreden. De 1 wat succesvoller dan de ander maar alle racers hebben enorm veel ervaring opgedaan.

Niet alleen in Oostenrijk zijn knappe prestaties neergezet maar ook in Italië hebben racers van SRH meer dan hun best gedaan. In een zwaar deelnemersveld onder zeer warme omstandigheden hebben Daan, Lars, Jinne, Nina, Chiara, Daniëlle, Tom, Luka en Maarten mooi gepresteerd. Met mooie herinneringen en met veel ervaring komen zij terug naar NL.

jkfk

Kids Trophy

En dan is het zomaar 1 april, de 1e wedstrijddag van de Kids Trophy in Zauchensee.

Na een paar heerlijke trainingsdagen stond de combi race vandaag op het programma.  Alle racers hebben met prachtig weer het uiterste uit zichzelf gehaald. 2 gestoken pistes waar de racers verdeeld in 2 groepen U10 & U14 door de kom bochten sjeesden en over de schansen sprongen. Kortom het was een prachtige race.

lkgo

Ski Pro

Er is afgelopen weekend niet alleen in Oostenrijk en Italië deelgenomen aan wedstrijden maar ook in Spaarnwoude is er gestreden om eremetaal, tijdens de NPWS georganiseerd door Ski-Pro. Mike Kruithof wist zich naar de 1e plaats te skiën. Valérie Blogg heeft een mooie 2e plaats weten te veroveren.  Van harte gefeliciteerd met deze fantastische resultaten!

lkby

Tagetik

Prachtige zomerse temperaturen in Zoetermeer tijdens de Tagetik Cup. Aspiranten, scholieren en Masters streden vandaag voor het eerst op de verlengde piste 3 om de podiumplekken. Successen voor Djai Denneboom 1e plek bij de asp1. Jasper Oudshoorn 3e plek asp2, Floris Beeren 1e plek asp2. Daan de Wildt 3e plek schol1. Chiara Gerritsen werd 1e bij de schol2 en Maarten van Oeveren werd 3e bij de schol2. In de categorie Masters was er succes voor Michelle van Herwerden 1 (helaas ontbreekt de foto), Jimmy van Herwerden 1, Geertje Derksen 1 en Djordy Schaaf 2. Gefeliciteerd allen!

hktfy

ljg

ljf

jdtk

;ug

SMN CUP

Terwijl de racers aan het strijden zijn in de finale kidscup (nskiv) vandaag, is er gisteren geskied tijdens de SMN Cup.
Fantastische resultaten voor Anna (3), Djai (1), Jasper (1) en Chiara (1). Van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en succes vandaag.

;kg

Kidscup

De laatste Kidscup wedstrijd van het seizoen is gisteren geskied in Snowworld Landgraaf. Alle racers gingen zo hard als ze konden door de slalom naar de finish! Een aantal SRH racers stond op het podium.
Gefeliciteerd: Djai (1), Liz (3), Jasper (2), Nina (1) en Chiara (1)

Ook werd na deze finale de balans opgemaakt over alle 5 Kidscup sneeuwwedstrijden.
Daar waren ook prachtige resultaten voor SRH behaald.
Anna (3), Noa (5), Djai (1), Liz (4), Jasper (2), Nina (4), Chiara (4) en Maarten (5).

1

k;h

klg

jlyt

gk

lkg

;lih

isd

ko

ihy

fj

hg

 

RACER VAN DE MAAND

Hallo allemaal,

Hoi, ik ben Floris Munneke en ik ben bijna 10 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ga naar school vlak naast het rijksmuseum, in de pauze spelen we vaak op het museumplein.

Ik sta op mijn ski’s vanaf mijn 3de. Ik begon met skiën in st. Anton en zit nu ongeveer een jaar in het team. Het leuke vind ik dat ik al heel veel leuke nieuwe vriendjes heb gemaakt. Ik vind vooral de kampen erg leuk, het liefst sta ik op de ski’s of doe ik een spelletje na de training met mijn teamgenoten. Het stomme vind ik dan soms wel huiswerk :-(

Ik vind mijn trainers allemaal heel aardig en heb veel geleerd dit jaar, vooral om meer kanthoek te nemen. Ik vind dit nog steeds erg moeilijk maar het gaat al een stuk beter. Naast skiën zit ik ook nog op hockey. Mijn spreekbeurt ging dit jaar over wedstrijd skiën

Floris

jlh

Sponsoren Ski Racing Heemskerk

sponsors

 

Sneeuwsponsoren Ski Racing Heemskerk

in

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door Question Mark Group

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.