Ski Racing Heemskerk biedt verschillende programma’s aan. De structuur binnen de vereniging is gericht op topsport, doorgroeien naar landelijk topniveau om je als topsporter uiteindelijk internationaal te kunnen ontwikkelen.

Vanuit die topsport gedachte biedt Ski Racing Heemskerk een door de NSkiV gecertificeerd programma aan. Dat betekent dat een skiër met een status van het NOC/NSF binnen onze programma’s voldoende aanbod heeft.

Basisprogramma tot en met scholieren 2 1e jaars

Basispakket NL

• 2x per week haltraining Snowplanet
  • 1x per week rollenbandtraining (4 weken in basispakket). Tot aan de Kerst deelname op advies trainers
  • 1x per week gezamenlijke conditietraining

Scholieren 2 2e jaars en junioren kunnen op facultatieve basis  deelnemen aan de trainingen binnen het basispakket NL

Verplichte weken in basisprogramma (Benjamins, Aspiranten 1, Aspiranten 2 1e jaar)

• Meiweek Gletscher Oostenrijk en/of juliweek (1e week schoolvakantie “Noord”) haltraining
  • Minimaal 1X haltraining (3 daagse) – Peer/Landgraaf in Augustus / September
  • Herfstweek (apart van de oudere skiërs)
  • Kerstweek, 2e week
  • NK week (krokus)

Verplichte weken in basisprogramma (Aspiranten 2 2e jaar, Scholieren 1, Scholieren 2 en Junioren)

• Mei- of juliweek (1e week schoolvakantie ‘Noord”) Gletscher Oostenrijk
  • Minimaal 1X haltraining (3 daagse) – Peer/Landgraaf in Augustus / September
  • Herfstweek
  • Kerstweken (2 weken)
  • Krokusweek (week voorafgaand aan NK week)
  • NK week (krokus)

Naast de verplichte weken worden er nog voldoende trainingskampen georganiseerd om voor iedere skier een passend programma te volgen.

Extra wedstrijd momenten voor Junioren

• Aansluitend op bestaande reizen
  • Losse extra momenten in JAN – APR
  • Eventueel in combinatie met andere Junioren programma’s

Hollandprogramma

Het Hollandprogramma is voor die skiërs die wedstrijdskiën leuk genoeg vinden om te blijven beoefenen, maar niet meer een groot aantal weken naar het buitenland willen of kunnen.
Voorwaarde om deel te nemen aan het Hollandprogramma is dat je minimaal 2 jaar binnen Ski Racing Heemskerk actief geweest bent.

Verplichte onderdelen Hollandprogramma

• Basispakket zoals in basisprogramma echter ongeacht leeftijdscategorie

Facultatieve onderdelen Hollandprogramma

• Sneeuwhal trainingskampen (augustus & september)